Gasoltuber för bygg och snickeri

Letar du efter ett miljövänligt bränsle? Primagaz är en av Europas största tillverkare av gasol för byggbranschen och hantverkare. Du kan finna ett stort sortiment av gasoltuber och tillbehör på www.primagaz.se.

Gasol är ett mångsidigt och effektivt bränsle med många användningsområden. En gasoltub är en optimal energiförsörjning eftersom den kan flyttas och användas precis där du behöver den. 

Gasol för byggbranschen

Det finns många fördelar med att använda gasol inom byggbranschen. Gasolen är mångsidig, flexibel och ger en hög mobilitetsgrad. Samtidigt är gasol mycket kostnadseffektivt och betydligt miljövänligare än dieselolja. Med stor flexibilitet och många användningsområden är gasol en trygg, säker, och pålitlig energikälla för byggbranschen.

Många användningsområden

De flesta inom byggbranschen vet att gasol används i samband med takläggning, där gasolen används för att driva den värmekälla som krävs. Men gasol kan även användas på många andra platser inom byggarbetet, t.ex. för uppvärmning, torkning och drift av en del maskiner. 

Gasol är kostnadseffektivt, mycket mobilt och brinner väldigt rent. Helt utan avgaser som behöver ledas bort. Detta gör gasol till en attraktiv energikälla inom byggbranschen. Med gasol får du konstant kontroll över kostnader och användbarhet.

Gasol till hantverkare

Inom många hantverksbranscher är en stabil och effektiv energiförsörjning av yttersta vikt. Som hantverkare kan du behöva energi till maskiner, värmekällor för bearbetning eller uppvärmning av verkstadsutrymmen eller torkanläggningar. 

Många av dessa lösningar drivs traditionellt av elektricitet, vilket kan vara både kostsamt och sämre för miljön. På vissa platser använder man olja, och även där är gasolen både billigare och mer miljövänlig.

Flexibilitet som förenklar ditt arbete

En av de många fördelarna med att använda gasol är att många maskiner och apparater som använder gasol är lättare att flytta, eftersom gasol finns på flaskor som är lätta att transportera. 

Detta gör också gasolen perfekt till mobila maskiner, som t.ex. gaffeltruckar, som inte kan användas när de är anslutna till en fast energiförsörjning.

Hur gör du för att börja med gasol?

Kontakta Primagaz för att hitta närmaste återförsljare, och få en offert över din energi-, och kostnadsbesparing. Systemet med gasolflaskor funkar som sa att du först köper en gasolflaska och en fyllning.

Hur levereras gasol?

Med en leverantör som Primagaz kan du få gasol över hela Sverige. Hitta din närmaste återförsäljare på Primagaz.se.

Vilka storlekar kommer gasolflaskorna i?

Hos återförsäljare av gasol kan du hitta gasolflaskor i storlekar från 0,30 till 45 kg. Hos Primagaz kan du läsa mer om de olika gasflaskorna och vad de lämpar sig för.

Hur byter du gasolflaskor?

När gasolen är slut så tar du med din tomma flaska till butiken och byter in, du betalar då bara för en påfyllning. 

Komposit och kolfiber

Primagaz erbjuder även gasolflaskor i komposit. Fördelen är en betydligt lägre vikt och att de ofta är genomskinliga så du kan se hur mycket gasol i vätskeform som är kvar i gasoltuben. Gasolflaskor i komposit är även staplingsbara om du ska förvara flera i garaget. Läs mer om fördelarna hos Primagaz.