30/11

Sista dagen på November och ingen snö..! Börjar längta efter snö och kyla. Kommer kännas konstigt med första advent utan snö.
Och imorn åker maria med familj till Italien,Milano igen. Dom är borta till 21 Januari den här gången. Lång tid utan att få träffa sina gulliga syskonbarn. 
Dom hade 20grader hos barnens farmor och farfar igår, fast även där är det varmare än vad det brukar vara den här årstiden.

Har ju bara regnat och regnat senaste tiden, men idag var det äntligen uppehåll. Så då passade vi på att fota Vera och Valente. Inte världens renaste pållar ska tilläggas, är ju så geggigt nu.
Men bilderna blir ändå mörka. Är så trist att fota på vintern.. Om inte solen lyser förstås.
Vera är framåt och tuff men ändå gosig. Valente är lite mera avvaktande och blyg, känslig men absolut inte rädd av sig. Hon är då den som bestämmer av hon och Vera.

Det visade sig att både Flamman och Harmonie var dräktiga. Så kul! Peggy är inte dräktig och lilla Fame är det taget blodprov på för att kolla om hon är dräktig, så där vet vi inget ännu.
Men vi tror inte att hon är dräktig. Det skulle ta en vecka innan provsvaret kom, och det var i Tisdags det togs.

//Lena

 

 

20/11

Länge sen sist..mycket har hänt!

Maria har köpt två ston av Anne Pagmar. Båda är födda -04 och alltså blivande 3-åringar. Valente v. Gelre och Vera v.d Pelgrim heter dom. Båda två har mycket bra stam! Dom har varsin egen sida under avelsston som kommer fyllas på med bild och mera information så småningom.

Shalimar och Pommac är utlånade till familjen Bergström i Djäkneboda för att se om dom kan bli några travstjärnor=).
Bägge kommer att kastreras när dom är inkörda.När celine är nog gammal så kommer även Ninja lånas ut till en familj för att starta på travet. Om en månad ungefär alltså. Ska bli kul att se hur det går för dom!

I helgen har Lena varit på en NH-kurs. Vanilla skulle egentligen följa, men då Vanilla inte har skor och det var snorhalt i helgen så fick hon stanna hemma. Lena lånade ett varmblod att jobba med. Det var en mycket lärorik kurs! Repgrimma är beställd!

Felice och Tingeling är ultraljudade. Felice var dräktig! Men tyvärr inte Tingeling. På Onsdag kommer vi åka in med ytterligare två ston för UL.

24/10

Det är -3 grader ute och har börjat flyga runt pyttsmå snöflingor i luften. I natt har det regnat. Det är snorhalt ute! Blir till att starta tidigt till jobbet idag! Kanske kommer den första riktiga snön här hos oss idag. Det komme lite grann i tordags, men då var det inte minusgrader så det försvann direkt.

I Lördags så var Halloweenutställningen i Nordmaling. En jättetrevlig, välordnad utställning som besöktes av både ett gäng häxor, djävular, Änglar, pippi m.m. Och många fina hästar förstås! Finast för dagen var Lindebys TorstenL som blev BIS och res.BIS blev Risegårds Serena, stort grattis till er! Vi hade med oss Componist, Vanilla, Harmonie och Shalimar. Shalimar var först ut. Han var ganska så spänd eftersom jag tog ut honom för sent innan det var hans tur. Så hans fina rörelser som han har var han för spänd för att visa. Han fick 36poäng och domaren trodde att han skulle passa bra som ponnytravare. Tror vi med. Han har en grymt bra trav när man tränar hemma.
Sen så var det Vanilla och Harmonies tur av våra hästar. Vanilla gick 1:a och Harmonie 2:a. Jag trodde att Harmonie skulle gå före vanilla, tycker harmonie är jättefin nu. Men domaren tyckte hon var för tjock. Harmonie fick 98798 och vanilla fick 99788. I stochampionatet blev Vanilla endast slagen av res.BIS stoet Risegårds Serena. Componist är den som vi ä
r mest nöjd över! Han var så duktig så. Han både skrittade och travade på jättebra. han var på hugget=)! Componist fick 40 poäng med 8:or rakt igenom.
Domaren tyckte att han visades i ett utmärkt skick, det är ju kul!
Och domaren var Morgan Jonsson.

Många har säkert sett att Cindy som vi sålde för 3 veckor sedan väldigt snabbt blev till salu igen hos sin nya ägare..
En riktig mardrömshistoria blev det!! Charlotta som köpte Cindy visade sig vara en väldigt falsk människa.
När vi sålde Cindy kändes det väldigt tryggt. Men det visade sig ruggigt snabbt att det mesta hon sagt var en lögn. Redan dagen efter Cindy kom dit så ringde hon och sa att hon funderade på att sälja henne då det inte kändes riktigt bra..!! Hon tyckte att Cindy bettedde sig oroligt i stallet och med dom andra hästarna. Cindy som hos oss alltid har varit lugnet själv. Cindy har på sommrarna då hon inte haft föl ridits och hanterats mycket av barn, och det har fungerat hur bra som helst. Så det blev minst sagt som en chock att höra det. Vi bad henne att hon åtminstonde skulle ge Cindy en chans.
Men efter fem dagar hade hon lagt ut en annons på Cindy. Margareta som köpte Benita och Fleur av oss har tidigare varit intresserad av Cindy. Hon bestämde sig för att köpa Cindy för att hon tyckte det var så fruktansvärt. Vilken lättnad det kändes som!! Hon som köpte Cindy godkände att margareta köpte Cindy, men när det mesta var klart så ändrade hon sig. Hon tyckte att det fungerade bättre med Cindy nu. Iallfall så lovade hon att hon skulle höra av sig om hon ändrade sig igen. Efter någa dagar så fick vi ett mail av en tjej som köpt Cindy!
Snacka om att känna sig lurade! Arg och ledsen blir man. För det sista vi vill är att Cindy ska bli en vandringshäst.
Men det verkar vara en mycket bra tjej som Cindy bor hos nu. Och där är Cindy sitt gamla jag igen som det låter. Skönt! Nya ägaren håller även på att fixa med en hemsida, ska bli kul att se Cindy där.

Tack margareta för att du har ett så stort hjärta!!

3/10

Resan ned för JoyToy och SunTan gick bra som väntat. Så nu är SunTan i sitt nya hem hos Anette i stockholm och JoyToy
är hemma hos Anne igen.
 
Glada nyheter från Finland igen. Eminette har varit på sin tredje utställning med guld! Superkul!
98788 var poängraden som Eminette fick denna gång.
 
Vi var förbi hos carola en snabbis idag, för att kika på Xtan. Vilken goding han är! Underbart vackert litet huvud och massor med man!
 
Sitter och väntar på att Grens hästtransport ska komma och hämta Cindy.
Vi fotade henne idag efter att vi borstat och gjort henne fin. Tycker hon är så fin Cindy.


23/9
SunTan,Amiral och Cindy är sålda. Amiral flyttade i förra veckan till ett mycket bra hem i skellefteå.
SunTan blir storstadskille, då han flyttar till stockholm i nästa vecka. Carola och Leif är supergulliga och kör ned
SunTan och JoyToy. Med sig hem igen så har dom en mycket fin pålle som dom köpt. spännande!
Våra underbara Cindy är såld till Linköping. , hon ligger oss
alla väldigt varmt om hjärtat. Men några måste säljas för att vi ska kunna spara lite egna uppfödningar.
Vi är iallfall helt säkra på att Cindy kommer få det kanon i sitt nya hem.
Att JoyToy ska åka hem känns också lite trist..det är en trevlig pålle! Vi hoppas på fina föl efter honom nästa sommar med,
Gärna svartskäckston=).
Om knappt en månad är det dags för årets sista utställning för oss. De vi har anmält är vanilla, Harmonie,Componist,
Shalimar och Sunshine. Men någon kommer få stanna hemma då vi bara rymmer 4. Men vi kunde inte bestämma vem.
Vi får se då det är dags vilka som ser mest sugna ut att åka på utställning ;)
Nya bilder på Shalimar,Pommac,Flamman och Felice sida.
6/9
I lördags var utställningen som vi tillsammans med carola Brännström ordnat. Själva visade vi också  6 egna hästar.
Maria satt i serkritariatet hela dagen och mamma var speaker nästan hela dagen. Så det var jag som skulle visa Componist,
Vanilla, Fame,Harmonie, Hester och Texas.. Sofie(lillebrors sambo) och Linn(kompis) var gulliga och följde med,
Dom var till stor hjälp vill jag lova, Tack! Iallafall så gick det väldigt bra för de flesta av våra hästar i Lördags.
Fame var den första ut av våra. Hon fick guld-8:or rakt igenom! Jippi! Dubbelguldsdiplomet med andra ord fixat!
Näst på tur var det Texas. Tyvärr blev det inga höjdarpoäng,35p, men han skötte sig vädigt bra i ringen. Sötis!
Sedan visades Hester i en klass med väldigt bra ston(bla. BIS och Res.BIS för dagen). Hon hamnade som 4.a av 5,
med fina 41poäng. 98888. Harmonie och vanilla visades sedan i samma klass, Vanilla blev klassvinnare=). Och Harmonie 2:a
och rekomenderad vidare till BIS-ringen.
Componist var sist av våra. Han gick själv i sin klass. Componist gick sedan och blev hingstchampion med 41poäng,99788! Superskoj!
Och lilla fame blev ministochampion. I stochampionatet gick vanilla ut som 2:a med 42poäng efter snygga Ytterhalls Irina som
senare också blev BIS. Res.BIS blev Risegårds Serena.
Harmonie klarade sig väldigt bra i BIS-ringen och gick ut som 3:a med 42poäng! Vi är supernöjda med dagen!
Grattis igen till Alla! Särskilt Jenny och Maria P.
Nya bilder finns på Harmonie, vanilla, hester, Componist, Texas(fölsidan) och Fame.
Även Sunshine och Heavenly har nya bilder.
Vi har tingat ett stoföl. Ängabogårds Alicia.. Hennes mamma Felicia har varit på betäckning hos Bravo i sommar.
Alicia charmade oss så pass att hon var svår att släppa ur tanken.V
acker är hon också. Och minst sagt fina systrar har hon.
Ska bli kul att se vad det blir av Alicia.
27/8
Då är stopremieringen avklarad. Vi åkte dit med Fame, Havanna och Irina. Våra uppfödningar Noblesse och Zhamira och Etna
visades också. Hjälpte även till att visa Debby som vi ju sålt. Den som det gick bäst för av våra uppfödningar var Zhamira
som placerade sig som 3:a med 39 poäng. Lite surt är det allt när dom bara är en poäng från diplom, men vi är jätteglada
för de fina 39 poäng hon fick. Raden var 88887. Fame fick 38poäng, sänkte sig 3 poäng från utställningen, men sånt är livet,
hon har fortfarande chans på dubbelgulddiplomet.Fames rad var 88787. Noblesse fick även hon 38poäng. Domaren tyckte
hon var i för högt hull, som vi nog bara kan beskylla oss för, då hon gått på bete med sin shirekompis här hela sommaren.
Havanna premierades G, och det som var roligast under dagen var att Irina fick guld! 8:or rakt igenom fick hon.Kul!
Lägger in bilder på pållarnas sidor imorgon.
//Lena
16/8
I helgen var det utställning! Mamma, Maria och William blev det som for. Jag var sjuk.. Hade över 40 graders feber och 
nässelutslag fulla kroppen. Fick en allergisk reaktion av penicillin. Så det var bara att stanna hemma för min del.
Iallfall så gick det jättebra på utställningen fär oss. Fame gick själv i sin klass och hon fick guld!
Vanilla och Harmonie gick i samma klass, så då var det visst lite körigt. För William klarar sig inte själv precis. Men
det fanns snälla människor där som kollade till honom när vanilla och Harmonie visades.
Vanilla vann! sin klass. Jättekul! Tycker särskilt jag då hon ju är min pålla=). Harmonie gick sist av 4 med 40 poäng.
Väldigt skönt att hon fick guld. Hon är för dagen i på tok för högt hull..
Vanilla blev i stochampionatet slagen av det finfina stoet Risegårds Serena. Vanilla fick 42 poäng.Kanon!
Lilla Fame hon vann ministochampionatet=).
I BIS-ringen var Fame såå less och slö. Hon hade visst visat på alla sätt att nu var det inte kul längre.
Fame är en väldigt personlig liten häst som vet vad hon vill. Hon gick i allfall med öronen bakåt hela tiden och såg allmänt
slö ut. Annars är det mest full fart framåt. Hon fick i allfall 41 poäng som känns hur kul som helst, fördelat på 98888.
Hoppas Fame ska tycka det är roligare med utställning nästa gång.
Måste berätta om vilken änglavakt min syster Annette och henns man och hund hade för precis en vecka sedan. Dom var på väg ned till 
Östersund där peymans föräldrar bor. Strax före midnatt 8 mil från östersund på 110 väg så ser Peyman en älg i ögonvrån och sen
så smäller det. Annette låg och sov med sätet nedfällt, Tack och lov, annars hade hon nog inte levt idag. Det var smal väg med djupa
diken, så att han lyckades hålla bilen på vägen var tur. Spock(hunden) sprang ut ur bilen och försvann mitt i natten. Dagen
efter hittade dom honom sittandes vid vägkanten 1,5 mil därifrån. Iallfall klarade dom sig med skrapsår och glassplitter i ett öga
hade Annette. Hon är gravid i vecka 23, även bäbis klarade sig bra. Änglavakt!//Lena
 
3/8
ESG är över, OJ vilken upplevelse att vara där!!
3.30 ringde väckaren fredag morron, jag, Maria och William hade sovit hos syster Annette som bor i Umeå för att korta
resan något=P.. Klockan 5 åkte vi iväg från Ängersjö i den röda bussen=). Jenny och hennes man turades om att köra på vägen ned.
Jag tror klockan var tio på kvällen när vi var framme på campingen efter diverse stopp på vägen.
På Lördag morron anlände vi till utställningsplatsen. Det var som en dröm att vara där. Så många vackra hästar på en och
samma gång! Tyckte det var knasigt att så många vackra hästar fick silver och endel brons, men jag har nu i efterand förstått
att silver och brons på ESG inte betyder samma sak som på en vanlig utställning här i sverige utan att ett silver tex. är mellan 39-41p.
Iallfall så önskade jag när jag var där att jag kunnat klona mig. Helst ville man ju se alla ringar samtidigt=)
Svenska topphästar tycker jag var det häftigaste att se! Var enhel del av den sorten!
När väl ESG var över så tog vi vårt pick och pack för att  påbörja de 115? milen hemmåt. Ett stopp på en timma blev det hos Jäboruder, 
Tack för att ni tog emot oss, när det dessutom var så sent! Vi hann se enheldel fina hästar där också innan det allt för snabbt blev bäcksvart.

Nocturne var såå fin! Och fellponnierna var en dröm!
Jenny körde sedan i princip hela vägen hem!Helt vansinnigt!Men redbull gjorde susen där=). 
ESG resan är verkligen något jag kommer att minnas! Vilket jobb det lagts ned på denna show!
//Lena


27/7
imorgon bitti bär det av ned till halmstad!  3.30 ska vi upp, det och den långa resan känns väl lite si så där.
Men det känns super skoj att vi ska dit iallafall!! Jag och Maria och William ska tillsammans med Helena B, Jenny R och
Birgitta N åka ned i minibuss. Blir en lååång resa det. Mamma stannar hemma och tar hand om hästarna. Massor med kort skall
tas! Längtar verkligen efter att se alla finfina hästar som kommer vara i Halmstad. Samt att få ett ansikte på människor som man
haft att göra med över dator o så=).
Irina fölade 9:e Juni. Ett bedårande stoföl som fått namnet Bäckdalens La Perla. Även detta föl är en hel del vit. Skönt att alla fölningar är
avklarade och att de gått bra!
Bäst att gå i säng nu, klockan är redan 23.00, upp o hoppa snart! 
//Lena

7/7
Grattis Maria som idag fyller år!! Och välkommen till världen lilla Celine!
Ninja fölade inatt ett välmående stoföl. Hon är så näpen och söt! Skönt att allt gick bra även denna gång!
Nu är det bara Irina kvar.. om det nu inte bara är luft där inne!? Man kan ju börja fundera..
Massor med mjölk har hon, hade vaxproppar för en vecka sedan. Men inget föl. Hmmm!
Min kamera har pajjat, den var ju ganska flitigt använd så jag förstår att den gav upp. Trist bara att den 
gjorde det på midsommar när jag höll på att ta kort på morfar som var kung på att kasta prick!
Ny kamera är på G. Får se om jag blir lika nöjd över den.
//Lena
29/6
Har flyttat lilla Fame till Avelsstosidan. Hon är nog det charmigaste fölet vi haft. 
Hur tuff och framåt som helst. Hon gick precis där hon ville och inte efter mamma sin
inte..hon var väldigt självsäker redan som föl=). Idag är hon dagisfröken åt fölen..kan busa på hur länge
som helst. Känns konstigt att Fame redan är 3 år. Ska bli kul att visa henne i sommar. Fotade fame idag,
så ny bild finns på hennes sida. Även Componist, Hester, Amiral, Shalimar, Pommac och SunTan har nya bilder.
Jag och Lars kikade på en gård idag..Vill ha! Massor att göra på huset(inte renoverat på ett bra tag),
ladugården (blivande stallet)var i finfint skick. Men det bästa är läget. Och det är ju också det viktigaste då
det andra går att göra nånting åt som pappa brukar säga=). Får se vad som händer framöver..
Irina borde föla vilken dag som helst. Hon är verkligen redo.
//Lena
 
27/6
Samma kväll som jag skrev senast här så fölade flamman.. det blev en stor svartskäck hingst.
Jätteskoj att flamman fick en svartskäck! Han är så söt quattro.. väldigt mycket vit=)..
han har verkligen sin charm!
På fölsidan finns ett kort från hans mindre vita sida.

 
20/6
Nya bilder igen, Vanilla, Miranda,Tingeling,Heavenly,Sunshine och Ninja(dräktig) har fått bilder på sina sidor.
Regnat lite här idag..det var välbehövligt!
 
17/6
Idag for Maria och Barnen med bilen ned till Stockholm för att därifrån klockan 8 imorgonbitti flyga till Italien.
Dom ska vara hos barnens farmor o farfar i en månad. Får hoppas att dom får det bra, och att det inte blir för varmt.
Skulle tro att dom kommer ha det riktigt bra..
Försöker uppdatera med lite bilder på hästarna här.. många som har dåliga bilder.
Flamman(Linnestofta Eternal Flame) har fått 2 nya bilder, Sunshine en och Amiral en.
Flamman är ju högdräktig..får ta nya när bebben tittat ut. Hon är så himla go flamman.
Tycker att det syns riktigt på bilderna hur snäll och lugn hon är.
//Lena
15/6
Uppdaterat med bilder på JoyToy, Emelie,Peggy och Vanilla på deras sidor. Även lagt in bild på Picazzo
på fölsidan och bytt ut Goldicas bild till en nyare.
 
 
14/6
Emelie har fölat. En mycket trevligt tecknad hingst blev det.
Picazzo får han heta. Picazzo var hängig som nyfödd(föddes 11/6). Sov hela tiden o åt inte
utan våran hjälp. Men nu är han pigg o äter o busar. Emelie är mycket stolt över sin son.
Nu är det 3 ston kvar att föla. Irina, Flamman och Ninja. 
Sötnosen Texas har fått en ny bild på fölsidan.
//Lena
9/6
5 Juni föddes ett svartskäckt stoföl här..shakina..finfin liten pålla, bild finns att se på fölsidan.
Vi blev förstås jätteglada över shakina då hon var precis vad vi önskat. Fölningen gick jättebra.
Förra Lördagen hände en olycka.. Bravo blev illa sparkad i munnen av ett sto. Mamma o maria åkte med honom
till vetrinärstationen. En framtand fick dras ut med rot och allt och från 2 framtänder fick en massa splitter plockas
bort. Nu håller vi våra tummar för att dessa två tänder ska växa ut igen. Efter pencilinkur och smärtstillning mår Bravo nu
förvånansvärt bra. Han går nu ensam tillsammans med Cindy. Först kände vi att vi absolut inte vill ha hingstarna på
fribetäckning nåt mer när detta hände. Men Bravo måste ha ett sto hos sig, och med Cindy fungerar det mycket bra..
Han kan till och med beta trots tandförlusten..tack och lov. Är det någon som varit med om något liknande??
Och självklart så hade inget av stona som gick med honom när detta hände skor.. helt otroligt att dom kan få in en sådan spark.
Rädd blir man. Det blir en hel del handbetäckning i år.
//Lena
 
 
1/6
1:a juni blev en fin och solig dag här..hoppas månaden fortsätter så=)!
Eminette som vi sålde till Finland i vintras har varit på utställning med sin nya ägare..det gick riktigt bra
för dem, Eminette blev BIS 3:a..så kul! Grattis!!
Componist har fått några nya bilder på sin sida.
Eminette från utställningen:
//Lena
 
31/5 
Den 23:e fölade Puma, allt gick bra och ut kom ett fuxfärgat hingstföl. Min bror Andreas döpte honom 
till- Rock Solid. Solid är en riktig sötis som följer sin mamma hack i häl..det är först nu som han börjat
ta ut svängarna lite själv. Han är så pluttig=)
Hästarna mår bara bra, särskilt dom som kommit ut på betet. Alla är inte på plats i sina beteshagar ännu,
jag har jobbat massor senaste tiden, så vi har inte hunnit. Men inom ett par dar ska resterande få mumsa
gott gräs.
Miranda, hester och harmonie har fött nya bilder på sina sidor, finns ny bild på fölsidan på Goldica också på Solid.
Nu passerade klockan tolv.. grattis på 21 års dagen Mattias!
Gonatt!//Lena 
11/5
Igår så fölade Havanna ett isabellfärgat stoföl e. Bravo. Hon ska heta Goldica..ljuvlig tjej!
Lite tur har vi allt haft som nu fått 2 isabellston på rad från havanna=)
Får skriva mer nån annan dag..alltid brist på tid=)
//Lena