Uron vd.Römer

R-Best in show 2014!

SVENSK UTSTÄLLNINGS CHAMPION!

född:2004

e:Balade vd.Römer , ue:Friso v.Heuvelshof

Foto:Stuteri Solliden.

Uron var det en dröm att få köpa! Vi är så enormt glada att han nu finns på vårat stuteri. Uron har så mycket av våran Componist blod i sig, då hans pappa Balade vd.Römer är

Componists bror (u:Vivace v.Spuitjesdom.) och Urons mamma Melodie vd.Römer har Arabesque v.Spuitjesdom som mamma (Syster med Vivace) Uron är linjeavlad på Hymne v.Spuitjesdom!

Stammen är också mycket nära besläktad med fantastiska NoFear vd.Römer (Uron är e:Balade, ue:Friso, medans NoFear är omvänt e:Friso ue:Balade!!) 

Uron har i sin första årgång föl( födda 2009) fått 2 stycken Diplomston : Dalsgårds Orchidè (42poäng) och Dalsgårds O

2012 fölmönstrades Solidens G med fina 41poäng, och Solidens Gregorius med 39p. och rek. att sparas som hingst.

Uron själv är visad med 98888= 41poäng och CHAMPION hingst den 13/10-2012!

För att nämna mer om Urons stam, så är det framförallt den otroliga tagelväxten och starka typen och lugna trevliga temperamentet, som är utmärkande i alla generationer som härstammar från Hymne v. Spuitjesdom, något som vi tycker är det allra mest värdefulla i avel med shetland.

Hymne v.Spuitjesdom ligger som grund i mycket av de allra bästa ponnyerna både i Sverige och i Holland.

Hymne är mor till bla. dessa:

-vivace v.Spuitjesdom:Världs champion med 60poäng av 60 möjliga, enligt domaren :A totally outstanding mare, Vivace är dessutom mor till vår Componist vd römer, Balade vd.Römer(1-premie och pappa till vår Uron, Heideroosje vd.Römer som i sin tur är mor till fantastiska NoFear vd.Römer,Mathilda vd.Römer,Octaaf vd.Römer, Octaaf i sin tur är pappa till Ventum vh.ponystalletje, 45poäng på premiering och sveriges högst bedömda ponnyhingst genom tiderna på premiering!!)Vivace är även mor till

Fortissimo vd.Römer ,(1-premie) som i sin tur är far till Windmill Girl af jäboruder,Tosca vst.Wainum Wisholt, MonAmour vdRömer,Manon vd.Römer(mor till 1-premiehingsten Trigger vd.Römer)

och Vivace är även mor till Gamba v.Spuitjesdom,som i sin tur är mor till 2 godkända hingstar(Dalsgårds Juventus (super-such, och Dalsgårds Nino samt Diplomstona Dalsgårds Karmen, Dalsgårds MonAmour och våran Dalsgårds Indra!)

-Prelude v.Spuitjesdom: Elit prem. mor till Almnäs JumJum(44p.) som i sin tur är mor till Almnäs Orchidè(44p.) som är mor till Almnäs Ullvide(44p.) och Almnäs Tromb(44p.) (BISoch R-BIS på 2012 års riksutställning med 44poäng vardera)

Prelude är också mor till Almnäs Edelweiss(44p.) och Almnäs Claudia som är mor till Almnäs Gabriella(45p. super-such)och Cannas Bossanova som är godkänd avelshingst i Holland!

-Arabesque v.Spuitjesdom:mor till avelshingsten William af jäboruder(42p. such.) och Melodie vd.Römer, mor till våran Uron vd. Römer (som således är linjeavlad på legendariska Hymne!!) och Diplomstoet Dalsgårds Omega!

-Walkure v.Spuitjesdom: mor till Prelude af jäboruder(42p.R-BIS, SUCH) och i sin tur mor till avelshingsten Allegro af jäboruder!

För att nämna mer om Urons pappa BALADE VD.RÖMER: Balade är en 1:premie hingst som lämnat en fantastiskt hög kvalite på sina avkommor! han är bla. pappa till dessa:

-URON VD.RÖMER: CHAMPION  och pappa till 2 diplomston 2012 i sin första årgång föl! Uron har en mycket känd syster som heter:

-HEIDEROSJE VD.RÖMER : mor till NO FEAR VD.RÖMER! (finns på Dalsgårds stuteri pappa till avelshingstarna Spartacusv.Aruba, Yalisco v.Welgelegen, Yaght vd.Belschuur,Tombstone of Shetlane, 1-premie i Holland, och för att nämna några ston: Unique of Shetlane (45p.BIS) Whitney v.Garderenshof(44p.), Tale of Shetlane.) No Fear är en av de bästa avelshingstarna genom tiderna i Holland! med skyhögt avelsindex och som själv vunnit allt som går att vinna i Holland!) samt till Mathilda vd.Römer (BIS, finns på Almnäs stuteri) och 1:a premie hingsten Octaaf vd.Römer (pappa till Ventum vh.Ponystalletje,(finns på Kryddgårdens stuteri) 45poäng på premiering! och Sveriges högst bedömda ponnyhingst på premiering!!)

-FEDIOLA VD.RÖMER :Mor till Zimone vd.Amstelhof(finns på Dalsgårds stuteri), MonAmour vd.Römer(finns på Tomtagården) och 1:Premie hingsten Olivier vd.Amstelhof (finns på Amstelhof)

-JIGGLE OF SHETLANE

-LIGGLE OF SHETLANE : Finns på Hesseldals stuteri i Danmark.

-HELMUT VD.BROUWERIJ : far till SKERRY V.GELDERSOORD!

-ARCO VD.BLOEMHOF : finns på Hellas stuteri.

Balades mamma är ju Vivace som jag nämnt här ovan, och pappan är SINJEUR VD.AMSTELHOF, pappa till bla. AGREE V.SPUITJESDOM (Skärgårdens stuteri) Agree i sin tur är mamma till en fantastisk samling avkommor: Smevallens Glory (45p.BIS, export till Holland) Smevallens Indra (44p.BIS, finns på Skärgårdensstuteri) Skärgårdens OddMolly (45p.BIS) och Sharon (45p.BIS) och Agrees Appleblossom som är mor till avelshingsten Smevallens Bonsai! samt är Agree mamma till avelshingstarna Valentino, Smevallens Royal, Smevallens HiJacker!

sinjeur är också pappa till Gamba v.Spuitjesdom,(helsyster med Balade!!) som är mor till våran Dalsgårds Indra och SUPER-SUCH hingsten Dalsgårds Juventus  samt Dalsgårds Nino,och DIPLOM stona Dalsgårds Karmen, Dalsgårds MonAmour.och Musette v.Spuitjesdom som är mor till avelshingsten Slättens Bethoven.

 

foto:Amanda Thorsell

foto:Stuteri Solliden

Foto:stuteri Solliden

foto:Stuteri Solliden